La concentració antiimperialista aplega 70 persones a Tarragona

dimecres, 30 de març del 2011


Ahir dimarts una setantena de persones es van concentrar a Tarragona, contra la intervenció militar occidental a Líbia sota el lema "Ni tiranies, ni ocupacions, cap més guerra imperialista per petroli". En declaracions als mitjans, un dels portaveus d' Endavant (OSAN), Santi Fortuny, va dir que estan en contra de l'atac aliat a Líbia perquè "les potencies occidentals s'estan aprofitant d’un conflicte intern de Líbia, s’estan aprofitant d’una guerra civil per quedar-se el petroli".


Dimarts al vespre una setantena de persones es van acostar a la Plaça de la Font de Tarragona, davant de l'ajuntament, per mostrar la seva repulsa a l'ocupació del territori libi per part dels països occidentals. Durant la concentració, convocada per l'Esquerra Independentista del Camp (EIC) amb el suport del sindicat Co.Bas, es va fer lectura del manifest i diversos parlaments a càrrec dels portaveus de l'EIC i del sindicat Co.BAs, que també van oferir el micròfon als assistents.

En els parlaments, els organitzadors, van criticar la hipocresia dels governs de la Unió Europea, els Estats Units i l'ONU en les relacions amb el nord d'Àfrica i el Pròxim Orient, en parlar de drets humans, mentre recolzaven els règims totalitaris a canvi de petroli. Durant la lectura també s'ha alertat que les intervencions militars per part de l'OTAN no han servit mai per portar la democràcia ni alliberar un país de l'opressió d'un dictador i s'han esmentat els exemples de l'Iraq, l'Afganistan i la Franja de Gaza on encara avui bombardegen, i no només llencen bombes, on han repartit fam i misèria a milions i milions d’éssers humans. També van animar als presents a organitzar i participar en possibles noves concentracions en contra d'aquesta nova guerra imperialista.

www.pobleviu.cat