Una manifestació de més de 400 persones tanca la jornada de vaga general al Camp

divendres, 28 de gener de 2011


Ahir al vespre, pels carrers més cèntrics de Tarragona, una manifestació de més de 400 persones ha tancat la jornada de vaga general convocada CGT, CNT, COS, Solidaritat Obrera i amb el suport de la Coordinadora Repartim el Treball i Riquesa del Camp, contra la retallada de les pensions. La protesta ha transcorregut amb normalitat i en un ambient reivindicatiu i combatiu. Els organitzadors valoren positivament la jornada de lluita, tot i el mins seguiment a les nostres contrades.

La convocatòria de vaga era la primera que no comptava amb el suport dels sindicats “majoritaris”, i pretenia mostrar el rebuig a la retallada social i laboral que finalment ha aprovat el govern espanyol amb el vistiplau dels sindicats grocs CCOO i UGT, amb la reforma de la Seguretat Social que traslladaran al Congrés dels Diputats. La manifestació que ha recorregut els carrers de Tarragona estava convocada per la Coordinadora Repartim el Treball i Riquesa del Camp, que agrupa una quinzena d'entitats entre sindicats de base i moviments socials.

Sota un plugim persistent, els manifestants han caminat des de la Plaça Imperial Tarraco fins a la Plaça de la Font, on s'ha fet la lectura del manifest unitari a les portes del consistori tarragoní. Durant la manifestació s'han pogut sentir crits com "aturem la retallada de les pensions", "Comissions Obreres i UGT, sou uns traïdors" o “repartim el treball i la riquesa”, entre altres.

En la lectura del manifest, s'ha explicitat l'existència de dos món, de dos maneres de fer, la del sindicalisme oficial i la del sindicalisme alternatiu, i que aquesta última està agafant més força, tot i tenir unes capacitats de convocatòria limitades, ja que disposa d'unes propostes clares i contundents amb un alt contingut social i laboral.