7 de gener: la repressió no ens aturará

dimarts, 4 de gener del 2011


Cau de Llunes convoca el proper divendres 7 de gener a les 12h una concentració pública a la Rambla Nova, a l’alçada de la botiga Bershka, en què tindrà lloc una roda de premsa i una repetició de la performance que va dur a terme el col·lectiu l’any 2009, en commemoració d’aquells fets.

El proper divendres farà tot just dos anys que Cau de Llunes, l’Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona, va rebre una repressió desmesurada davant la botiga Bershka a la nostra ciutat durant un acte totalment pacífic mitjançant el qual es pretenia demostrar que la pressió estètica és una forma més de violència de gènere, tot coincidint amb el primer dia de rebaixes.

Tal vegada es tracta d’un dels casos més coneguts de la brutalitat exercida per part de la Guàrdia Urbana de Tarragona, però no obstant no és l’únic, ni tampoc l’últim. El cert és que els abusos per part d’aquest cos policial són cada vegada més freqüents a la nostra ciutat i, si bé cada vegada afecten a un sector més gran de la població, no es pot eludir que aquests atacs s’incrementen encara més en aquells col·lectius o persones més activament crítiques amb la vida política i social de la ciutat.

És per això que Cau de Llunes convoca el proper divendres 7 de gener a les 12h una concentració pública a la Rambla Nova, a l’alçada de la botiga Bershka, en què tindrà lloc una roda de premsa i una repetició de la performance que va dur a terme el col·lectiu l’any 2009, en commemoració d’aquells fets. Tanmateix, l’acte va molt més enllà d’aquell fet puntual, ja que pretén remarcar que les agressions i atacs, bé siguin verbals o físics, per part de la Guàrdia Urbana cada com estan més generalitzats i són més normalitzats a Tarragona, tot comptant amb la justificació de la majoria de membres de l’Ajuntament i en concret pel regidor de Seguretat Ciutadana Carles Castillo.