En defensa del català, un pas endavant cap a la independència !

dijous, 23 de desembre del 2010


Concentració avui dijous 23 de desembre a les 20:00 a la Plaça de la Font de Tarragona

Comunicat d’Endavant (OSAN) respecte les sentencies del Tribunal Suprem Espanyol que pretenen imposar la llengua castellana com a llengua vehicular a l’educació catalana.

Endavant (OSAN) considera que la decisió del Tribunal Suprem Espanyol és un atac directe a la llengua catalana, al poble català i a la seva educació. El Tribunal Suprem, emparant-se en la sentència de Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya, pretén imposar la llengua castellana com a llengua vehicular a Catalunya i això suposaria un retrocés de 40 anys en la lluita en defensa de la llengua pròpia dels Països Catalans.

Aquest atac ens porta a una clara involució en la defensa de l’escola catalana, pública i de qualitat ja força afeblida pel marc legal i polític actual i per mesures com la LEC i l’EEES.

Cal oposar resistència a aquest nou atac al poble català, en defensa de l’escola catalana progressista i de pedagogia activa, i en defensa d’un model educatiu que defensi la llengua i la cultura del nostre país.

Aquesta decisió suposa una agressió històrica i cal que el poble català es mobilitzi i doni una resposta contundent als que pretenen fer de la llengua catalana una llengua de segona.

Cal deixar clar que la llengua catalana és un pilar fonamental, tot i que no l’únic, del model educatiu que ens cal.

En defensa del català, un pas endavant cap a la independència !

Endavant OSAN
22 de desembre de 2010

Per tots aquests motius,

Concentració dimecres 22 a les 20:00 a Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Concentracions a la resta d’ajuntaments dels Països Catalans dijous 23 de desembre a les 20 hores.