Comunicat d’Endavant OSAN davant la pujada del preu de la llum.

dimecres, 29 de desembre de 2010

És l’hora de dir prou! Lluita, resposta, organització ! Cap a una nova Vaga General !

Un nou atac contra les condicions de vida dels i les treballadores s’acaba de concretar per part del govern espanyol i la seua Comissió Delegada d’Assumptes Econòmics, que ha decidir pujar el preu de la llum un 9’8%. D’aquesta manera, es materialitza una nova ajuda del govern a les grans corporacions i multinacionals mentre es torna a castigar el conjunt de les classes populars.

En 2009, les 2 grans multinacionals elèctriques (Iberdrola i Endesa) van obtenir uns beneficis nets de 6.254 milions d’euros, i en el primer trimestre de 2010 ja han arribat als 4.216’6 milions d’euros. Amb aquest increment del 9’8%, tornaran a augmentar fabulosament els beneficis de les grans companyies multinacionals, mentre que es precaritzaran encara més les condicions de vida dels i les treballadores.

L’ofensiva contra els drets de la classe treballadora continua fent-se cada vegada més cruenta, en un intent desesperat de la burgesia de garantir-se els màxims beneficis fins i tot en les pitjors condicions econòmiques. Amb aquesta decisió, que afavoreix els guanys de les multinacionals per damunt del benestar de les treballadores, el govern espanyol torna a situar-se objectivament a favor dels interessos dels rics, dels poderosos, dels capitalistes.

Amb la pujada del preu de la llum, la reforma del sistema de pensions públiques prevista per al 28 de gener de 2011, l’increment del preu en el transport públic al llarg i ample del país, la privatització d’Aena i les loteries, o l’extinció en febrer de les ajudes de 426 euros, situen la classe obrera i el conjunt de les organitzacions de classe en la necessitat de confrontar aquestes polítiques amb una nova Vaga General. Des d’Endavant (OSAN) saludem les encertades iniciatives de la CGT i la COS per tal d’iniciar els contactes necessaris per convocar el 27 de gener aquesta Vaga General que, des de la unitat de classe, aconsegueixi mobilitzar en clau de lluita i dignitat el conjunt dels treballadors.

Endavant (OSAN)

Països Catalans, 29 de desembre de 2010