La Coordinadora RTR continu la lluita davant la passivitat de CCOO i UGT

dissabte, 13 de novembre del 2010


Dimecres al matí a Tarragona, i a la tarda a Reus, s'han realitzat dues rodes de premsa de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, per presentar la manifestació que es realitzarà aquest proper dissabte a les 6 de la tarda, des de la plaça Imperial Tarraco de Tarragona, amb el lema "Continuen les retallades socials i laborals, continua la lluita!". El motiu d'aquesta manifestació, és continuar la lluita iniciada en motiu de la vaga general del 29 de Setembre, ja que, tal i com han assegurat els convocants "des de llavors els sindicats majoritaris no han mogut ni una fitxa i el govern espanyol ja està preparant noves retallades com la de les pensions".

Els i les membres dels col·lectius que conformen la Coordinadora, consideren que si la ciutadania no surt al carrer, tal i com està succeint a l'Estat francès o britànic, "el govern té carta blanca per continuar amb les mesures d'aprofundiment neoliberal". És per això, que la mobilització de dissabte, que també es realitzarà a Barcelona, pretèn conscienciar a la ciutadania de la necessitat d'augmentar el ritme i el nivell de les mobilitzacions, tant socials com laborals.

Els sindicats que conformen la coordinadora (CGT, CoBas i IAC) consideren que mobilitzacions com la d'aquest dissabte són claus perquè "els sindicats moguin fitxa", ja que, han recordat que des de la vaga general passada, no hi ha hagut cap tipus d'avanç. A més, consideren que la reforma laboral, ha sigut un dels primers grans paquets de mesures que pretèn impulsar el govern espanyol. I, que la propera gran retallada serà en detriment de les pensions, tal i com ja està succeint a l'Estat francès. Per aquest motiu, consideren que "cal que els i les treballadores intensifiquem la mobilització al carrer perquè no passi el mateix que amb la reforma laboral. Cal iniciar ja la mobilització abans que es debati al Congrés aquesta nova retallada".

La manifestació d'aquest dissabte ,arrancarà a les 6 de la tarda des de la plaça Imperial Tarraco i anirà fins a la plaça de la Font. Amb l'objectiu que serveixi perquè "del debat que estem posant sobre la taula en prenguin nota els sindicats majoritaris i es traslladi no sols als centres de treball, sinó també entre la ciutadania que se'n veurà afectada".

pobleviu.cat