Alt seguiment de la vaga a Tarragona

dimecres, 29 de setembre del 2010



Entre d'altres accions a Tarragona, unes 10.000 persones s'han manifestat aquesta tarda pels carrers de la ciutat, s’han fet diversos piquets informatius a les entrades dels poligons i llocs de treball, amb un alt seguiment a a la indústria, a la petroquímica i també al Port de Tarragona, que han estat pràcticament aturats i només es mantenien alguns serveis mínims.

Al llarg del matí membres de la la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa han participat a diversos piquets informatius; entre altres han aturat, des de les 5 del matí, la sortida dels busos de l'estació de Tarragona. Un grup d'unes 50 persones ha tallat l'accés d'entrada i sortida de l'estació, més tard, s’ha tancat amb cadenes el Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, a la vegada que dissuadien als treballadors i estudiants que hi volien accedir.

A les 11 del matí els sindicats CCOO, UGT, Co.Bas i CGT, juntament amb la Coordinadora i organitzacions i assemblees locals de caràcter social s'han concentrat davant de l'estàtua dels Despullats de Tarragona per posar en comú el transcurs de la jornada de vaga, però s'ha convertit en una manifestació espontanea per la Rambla Nova de la ciutat. Unes 400 persones s'han dirigit cap al Balcó del Mediterrani entre crits de "vaga general" i xiulets i han instat a tancar els comerços i establiments de la zona. A mida que ha anat avançant diversos vianants s’han anat sumant a la marxa.

El matí de vaga ha transcorregut sense incidents remarcables a la ciutat de Tarragona. La vaga ha tingut un alt seguiment a la indústria, a la petroquímica i també al Port de Tarragona. Aquests sectors han estat pràcticament aturats i només s’han mantingut alguns serveis mínims.

Els piquets informatius han tallat momentàniament diverses carreteres de Tarragona, sobretot, en les entrades als polígons industrials. Els vaguistes ja s'hi han plantat poc abans de les sis, quan comença el torn de matí.

A les sis de la tarda ha sortit de la plaça de la Font una manifestació multitudinària, segons els convocants ha reunit a més de 10.000 persones, que ha transcorregut amb normalitat per la Rambla Nova fins a la plaça Imperial Tarraco. En aquesta marxa hi han participat la totalitat de sindicats que avui han convocat la vaga: CCOO, UGT, CGT, USOC, CO.BAS, IAC ... La Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa ha format un bloc propi diferenciat del sindicalisme institucional, que ha aplegat fins a 5.000 persones, sota el lema “Contra les retallades socials i laborals: cap a la vaga general!" Al inici i al final, la Coordinadora ha fet lectura de dos manifestos, i durant la manifestació s’han marcat amb pintades els bancs com a culpables de la crisi. Al finalitzar la movilització s'ha cremat un taüt, simbolitzant la mort del capitalisme.