Roda de premsa sobre la nova detenció il·legal de la Guàrdia Urbana

dilluns, 21 de juny del 2010


La Plataforma cívica contra els abusos de la Guàrdia Urbana de Tarragona ha realitzat aquest matí (21/06/10) al Casal Popular Sageta de Foc, una roda de premsa per desvetllar un abús per part de la policia local. Una nova detenció il•legal, produïda el passat dijous a les 4 de la matinada a la sortida d'un bar musical, i multes de mil euros a tres persones més. El passat dijous, a les 4 de la matinada, diversos joves van xiular en veure passar una patrulla de la Guàrdia Urbana. Els agents van detenir en Jordi R., persona vinculada als moviments socials tarragonins que ja va ser detinguda la nit de carnaval, al negar-se a agafar la multa. Jordi R va ser obligat a entrar al cotxe patrulla violentament, van arribar a trepitjar-li el coll amb les botes, intimidant als presents. El detingut va passar la nit al calabós i demà dimarts ha de prendre declaració als jutjats.

En aquest sentit la Plataforma, denuncia l’actitud "xulesca" dels agents així com la seva intencionalitat en detenir una persona que ja havia estat víctima d'altres abusos policials a causa del seu compromís social i polític. L’acusat ha anunciat que presentarà una denúncia contra els agents que el van detenir il•legalment, i en relació a la informació falsa proporcionada per la Guàrdia Urbana als mitjans, ha volgut remarcar que no ha estat sentenciat mai.

A continuació, us reproduïm el comunicat emès per la Plataforma cívica contra els abusos de la Guàrida Urbana de Tarragona:

COM A LA DICTADURA

Avui en dia la Guàrdia Urbana de Tarragona torna a fer les mateixes pràctiques que els grisos feien fa més 35 anys. I, és que tornem a trobar-nos en una situació en que l'afany recaptatori de l'ajuntament, i la repressió sistemàtica d'aquest, fan que el jovent de la nostra ciutat no és pugui expressar, ni desenvolupar la seva activitat.

Dijous passat a les 4 de la matinada, quan diversos joves sortien d'un bar al C/ Rebolledo, va passar una patrulla de la Guàrdia Urbana, algunes persones, segurament rebotades amb l'actuació que normalment tenen els agents, van xiular. Aquests van baixar del cotxe. I, sense més ni menys, el que anava a ser una identificació il·legal, va acabar en 3 multes de 1000EUR i un company, que participa de diversos moviments polítics i socials de la ciutat, detingut.

Desgraciadament sabem que aquestes detencions il·legals, no son aleatòries, que aquestes pràctiques per part de la Guàrdia Urbana són corrents.
A més a més, desgraciadament, l'actitud de la majoria dels agents va ser xulesca, prepotent, fent abús d'autoritat, intentant confiscar-nos els mòbils, espitjant, trepitjant el coll d'una persona amb les botes per negar-se a agafar la multa, i fins i tot, quan només reclamàvem que deixessin anar al detingut, van treure les porres i ens van intimidar amb la mirada.

Un cop més podem ratificar dos coses. La repressió que aquest ajuntament duu cap a les persones que treballen des de la base per a millorar les coses. I l'afany recaptatori d'aquestes multes.

Dijous van multar a 3 persones amb una multa de 1000EUR per cap. Son un total de 3000EUR, per no fer res, res de res. Però abans d'ahir van multar un home amb una multa de 800EUR per passejar el gos per la platja, i les ja conegudes de 4500EUR per tirar papers al terra en una concentració contra els bancs i caixes, els 1500EUR per tirar closques de pipes al terra, els 450EUR per portar el patinet sota el braç, 300EUR per trepitjar la gespa i tot un llarg etcètera de multes totalment irracionals que l'única funció que tenen és recaptar, ara en temps de crisi, encara més diners per a l'ajuntament.

Pensem que la ciutadania ha de dir prou als abusos per part de la Guàrdia Urbana. Pensem que la ciutadania a de denunciar i dir prou a l'afany recaptatori que te aquesta Ordenança cívica i no pagar cap multa més, així com recorre totes les multes que li imposi la Guàrdia Urbana.

Per tot això i molt més, una vegada més diem:

PROU ABUSOS DE LA GUÀRDIA URBANA,
CARLES CASTILLO DIMISSIÓ!


Plataforma cívica contra els abusos de la Guàrdia Urbana