Concentració contra el "Decretazo"

dijous, 17 de juny del 2010


Ahir, el govern espanyol va aprovar el nou projecte de reforma laboral, el qual ara es tramitarà a les Corts espanyoles, on de moment comptarà amb el suport o l'abstenció de CiU. Aquest projecte promogut pel PSOE significarà una nova retallada laboral que afavorirà clarament a la patronal i abaratirà el cost de l'acomiadament dels i les treballadores. Per aquest motiu, ahir al vespre, la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, format per sindicats (CGT, CoBas i IAC) i col·lectius llibertaris i de l'Esquerra Independentista, van realitzar una concentració de protesta davant la seu del PSC-PSOE a Tarragona. En aquesta es va denunciar l'ofensiva neoliberal del PSOE i es va fer una nova crida a la mobilització per aturar les retallades laborals i socials, que amb el context de la crisi, s'estan implementant sota pressions de les institucions europees i internacionals

Una cinquantena de persones es van concentrar ahir al vespre davant la seu del PSC-PSOE de Tarragona, convocades per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa. Durant la concentració es van cridar consignes a favor de la vaga general i en contra de la Reforma Laboral aprovada ahir mateix pel govern espanyol. Els convocants consideren que la resposta a aquest projecte no s'havia de fer esperar i que emprendran noves accions -igual com s'està fent arreu dels Països Catalans- a mesura que avanci el projecte d'aquesta nova llei. De fet, el dia 22 de juny, s'està organitzant una cassolada a 2/4 de 8 del vespre (lloc per determinar), coincidint amb la votació d'aquest projecte al Congrés espanyol.

Durant la concentració també es va encendre una traca, que va acabar simbòlicament davant les portes de la seu del PSC-PSOE, i també es van llançar aliments podrits a la porta del local. Amb aquesta acció, la Coordinadora pretenia assenyalar aquest partit espanyol, com el responsable de l'ofensiva neoliberal que el govern espanyol està tirant endavant per pal·liar els efectes macroeconòmics de la crisi. Unes mesures, que significarana -segons els i les convocants- "augmenta l'explotació dels i les treballadors i retallar els seus dreta laborals i socials, mentre es facilita l'acomiadament i es faciliten ajudes econòmiques a les empreses".