Comunicat d'Endavant en relació a la petició de "compromís" a les Corts Valencianes de solicitar un domini .val

dijous, 27 de maig del 2010

Davant la petició a les Corts Valencianes per part del Bloc Nacionalista Valencià mitjançant la coalició Compromís de demanar els dominis d'internet .val i .pva, des d'Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional) volem manifestar el següent:

Considerem equivocada l'argumentació de “promoció de la llengua i cultura valenciana” esgrimida pels autors de la proposta (Bloc-Compromís). Els valencians i les valencianes ja tenim un domini per la nostra llengua i cultura: el domini .cat. Aquest és el domini que s'hauria de proposar si el que vol és reforçar l'ús i la dignitat de la llengua i la cultura dels valencians. El .cat és domini que ja utilitzen multitut d'entitats, associacions, organitzacions, i fins i tot, institucions públiques valencianes. Cal assenyalar també que entre els usuaris del .cat s'inclouen ajuntaments i corporacions locals governats pel mateix BNV, o on aquest partit té representació política.

Els intents de crear altres dominis per algunes variants de la nostra llengua, com ara el .val front al comú .cat, només serveixen per fomentar el secessionisme lingüístic i la fragmentació de la nostra cultura i del nostre poble. La nostra llengua i la nostra cultura s'afebleix quan es divideix i al País Valencià ja en tenim prou experiència dels efectes nocius que ha tingut el secessionisme: autoodi, aculturació, espanyolisme, substitució lingüística,...

Aquestes propostes responen a l'ambigüitat política que cacteritza al BNV. La cacera de bruixes al País Valencià contra el catalanisme auspiciada per l'estat i la dreta ha fet que sectors del nacionalisme valencià intenten defugir la identificació amb allò que sone a català. Així, en bona part, el BNV aspira a millorar els seus resultats electorals a partir de l'antic votant blaver, però, sense perdre el gruix de votants del nacionalisme fusterià històric. Considerem molt perjudicials aquesta mena polítiques que, com ara la proposta del .val, segueixen indirectament (i sovint inconscientment) el guió traçat per l'estat i la dreta espanyolista de dividir els Països Catalans pel seu nexe més evident: la unitat de la llengua i la cultura.

Així mateix recordem que els dominis d'internet propis de territoris concrets tenen, segons l'estàndar reconegut internacionalment, una longitut de 2 lletres -i no de tres- (.es i .fr en el cas dels estats que ocupen el nostre poble). Aquest ha de ser el tipus de domini que hauriem de tenir els Països Catalans per ser reconeguts com a nació a internet.

Denunciem també les polítiques que ens neguen el dret a tenir un domini d'internet propi per als Països Catalans, i per tant, que no siga l'espanyol o francés. Com en el cas del secessionisme, aquestes polítiques només persegueixen dividir i destruir el nostre poble.

Per la dignitat de la nostra llengua i cultura: no al secessionisme, no al .val !


Lluitem per la plena independència dels Països Catalans!


Endavant, Organització Socialista d'Alliberament Nacional
Països Catalans, 25 de maig de 2010