Centenars de professors i d'estudiants participen a la vaga per l’escola pública i de qualitat

dimecres, 17 de març del 2010


A Tarragona, com arreu del Principal, s’ha viscut una jornada de vaga i lluita contra la política del Conseller Ernest Maragall. Més de 1500 professors i estudiants s’han manifestat pel centre de la ciutat en la quarta vaga de l’ensenyament en tres anys. La convocatòria ha estat secundada per la totalitat de sindicats del professorat i, també, pels sindicats d'estudiants. Tots ells demanaven la dimissió del Conseller i l’aturada dels projectes privatitzadors de l’ensenyament, com l’aprovada LEC o el Pla Bolonya.

Aquest migdia la manifestació ha començat a la plaça Imperial Tarraco i ha arribat fins els Serveis Territorials d’Educació al carrer Sant Francesc, passant per la Rambla Nova. Uns 1500 professors i estudiants s’han manifestat pel centre de la ciutat per rebutjar el projecte d’autonomia que pretén que els i les directores dels centres puguin escollir el professorat i, que aquest pugui rebre sancions, contra l’aprovada Llei d’Ensenyament.

La mobilització ha estat organitzada per la totalitat de sindicats del professorat i, també, pels sindicats d'estudiants, que reclamen millores en les condicions laborals i estudiantils als centres d’ensenyament, estan en desacord amb el nou calendari escolar i el Decret d'Autonomia de Centres, que es contempla dins de la nova llei d'Educació. Amb consignes com “Maragall dimissió”, “No volem gestió dictatorial” o “Prou d’aquesta llei”, han mostrat el seu rebuig a les mesures privatitzadores de la Conselleria d’Educació, amb l’aprovada LEC a primària i secundaria, i amb el Pla Bolonya a la universitat. L’objecte de la protesta també s’ha centrat en la defensa de l’escola pública i de qualitat, que es mantingui la jornada intensiva que fan molts centres al juny, més celeritat en el nomenament de professors substituts, entre altres.

La pancarta que obria la manifestació portava el lema “No a la política educativa del Departament” i "No a la LEC" (Llei d'Educació de Catalunya). Altres tenien lemes com "Maragall dimissió", o apostaven per la vaga indefinida.

Aquesta ha estat la quarta vaga de l’ensenyament que es fa en 3 anys i que ha mobilitzat a tot el Principat. Segons el Departament d'Educació, el seguiment de la vaga a nivell català està per sota del 22%, amb dades de més d'un 67% de centres, mentre que els sindicats, parlen que un 60% de centres el professorat fa vaga.