Després de veure'ns obligades a anul·lar l'obra de “Lara” a càrreg del grup Teatraviesas per diverses circumstàncies en el marc de les festes de Santa Tecla 2009, ens alegra invitar-vos a totes i tots el divendres 29 de gener sobre les 20.30 al Teatre-Fòrum que es durà a terme al local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Ho organitza: Cau de llunes (AFRT)
Teatraviesas es un grup independent, autogestionat i sense ànim de lucre, creat a Barcelona el 2005 i format per 19 persones (la majoria dones) procedents de diverses disciplines: socials, artístiques i educatives, unides per un fort compromís amb l’anàlisi i la transformació social.
El seu objectiu principal es la pràctica i la difusió del Teatre de l’Oprimit i les Oprimides, ja que creuen fermament que es una eina útil per a les persones i la societat.
Des de la creació del grup s’han realitzat diverses peces de Teatre-Fòrum (especialitzant-se en els temes de la violència de gènere i especulació immobiliària), performances de carrer, organització de la primera i segona Trobada Juvenil de Teatre dels Oprimits i les Oprimides, tallers intensius d’ introducció al T.O i ha col·laborat en diversos projectes d’intervenció social, entre d’altres esdeveniments. Així doncs es consoliden com a grup de teatre de l’oprimit amb una llarga experiència en diversos contextos socials: grups de joves, col·lectius de dones, associacions de veïns i veïnes, entitats socials, etc...
El Teatre de l’Oprimit es un sistema d’exercicis físics, jocs estètics i tècniques especials l’objectiu del qual es mitjançant l’activitat teatral comprendre i buscar solucions als problemes socials i subjectius. Metodologia creada per Augusto Boal a Brasil a finals dels anys 60 i desenvolupada al llarg dels últims anys a una gran quantitat dels països de tot el món. El teatre de l’oprimit i les oprimides procura recuperar els mitjans de producció artista per a la massa de població. Es basa en la creença de que tots i totes som actors/actrius, subjectes actius de les nostres vides. El TO estableix la cultura del diàleg, el debat i la discussió. Les persones que el practiquen recuperen la pròpia confiança, la capacitat de qüestionar enlloc d’esperar respostes, d’analitzar enlloc d’acceptar cegament, de ser constructores de la pròpia realitat, analitzant la societat on vivim, descobrint les situacions opressives i els mecanismes que les creen, no només per a entendre’ls sinó per buscar de forma col·lectiva la manera de transformar-les.
"Lara", Teatre-Fòrum a càrreg de Teatraviesas el dia 29 de gener
dijous, 28 de gener del 2010
Per Endavant Tarragona a 13:01