El Diego surt al carrer

dilluns, 18 de gener del 2010


Després de passar nou anys reclús en diferents centres penitenciaris de l'Estat espanyol, el barceloní Diego Sánchez Burria va sortir dissabte passat de la presó de Can Brians, on desenes de persones amigues i familiars el van anar a rebre. Al llarg de la tarda i el vespre, es van realitzar concentracions arreu dels Països Catalans, les quals van ser convocades pel col·lectiu de suport als presos i preses polítiques, Rescat. L'homenatge al Diego, es va celebrar a la vila de Gràcia (Barcelona), on més de tres-centes persones l'hi van oferir una rebuda, en la qual es recordà que la Marina, la Lola i la Laura, encara continuen empresonades. A les comarques del Camp, també es van realitzar brindis per celebrar la sortida al carrer del Diego. A Reus, Tarragona i Torredembarra, es va secundar aquesta convocatòria. Aquest proper dimecres, serà el torn del Zigor Larredonda, el qual també ha complert una condemna de 9 anys de presó.

Secundant la convocatòria de Rescat, han sigut desenes de poblacions arreu dels Països Catalans, on s'han realitzat concentracions i brindis per donar la benvinguda al Diego i recordar la situació dels presos i les preses polítiques. Al Camp es van realtzar actes a Reus, Tarragona i Torredembarra.

Divendres a la nit, militants de l'Esquerra Independentista de Tarragona, van trobar-se al Casal Popular Sageta de Foc, per celebrar la sortida al carrer del Diego. Durant l'acte, es va despenjar la fotografia del Diego que hi havia col·locada al Casal. A més, el gruix de participants es van quedar al mateix Casal, on es va projectar una pel·lícula, en el marc d'unes jornades organitzades per l'Assemblea de Joves La Guspira.