La flama del Correllengua arriba a Reus, Tarragona i Torredembarra

dilluns, 19 d’octubre del 2009


Després de passar per Mont-roig del Camp i Vandellòs (el Baix Camp) i Falset, aquest cap de setmana, va ser el torn de Reus, Tarragona i Torredembarra.

Els actes van començar divendres al vespre a la seu de la UOC a Reus. Allí es celebrar una xerrada sobre l'escriptor Manuel de Pedrolo, que anà a càrrec de la seva filla i d'un membre de la Fundació que porta el seu nom.
Al matí, es realitzà un mural al carrer Doctor Robert, amb el lema de l'edició d'enguany del Correllengua "Llengua, cultura i llibertat. Lluita!". A la tarda, a la plaça del Castell, es realitzaren jocs per la canalla i una xocolatada popular, a més, es penjar una pancarta a la plaça del Mercadal.

A Tarragona, els actes començaren també el divendres al vespre, amb una cercavila pels carrers de la Part Alta i la projecció d'un documental i un berenar-sopar al Casal Popular Sageta de Foc. Dissabte al matí, es celebraren activitats per la canalla a la plaça del Rei, que anaren a càrrec de l'Agrupament Escolta i Guia Fent Camí. A la tarda, es realitzà una xerrada amb el títol "Política i manipulació del llenguatge", a càrrec de Xavier Rull. En acabat, hi hagué l'actuació del cor d'adults de l'escola municipal de Tarragona, un sopar popular i un concert, amb l'actuació del cantautor Cesk Freixas i el grup Igitaia.

Per la seva banda, a Torredembarra, els actes arrencaren dissabte al vespre amb jocs per la canalla, la projecció d'un documental sobre el Correllengua, un sopar popular, la lectura del manifest a càrrec de l'escriptor Víctor Alexandre i un concert amb els grups L'Hort del Nap, Skatasun i Temporada Alta.