Tarragona rep amb estelades “La Vuelta”

dijous, 3 de setembre del 2009


Una cinquantena de joves arribats d’arreu del Camp reben La Vuelta amb estelades i una pancarta signada per la Candidatura d’Unitat Popular amb el lema “Crisis? Pà i circ”

Desenes de persones s’han concentrat al carrer Unió i Rambla Nova a les 13 hores exhibint estelades i convidant als tarragonins allí presents que s’adherissin a la protesta al pas dels ciclistes de la Volta. Els convocats també lluïen pancartes amb el lema “Crisi? Pa i Circ”. Diverses persones del públic i dels equips participants han mostrat la seva simpatia envers la reivindicació independentista.

L’objectiu dels concentrats era deixar clar que el fet que aquesta competició ciclista passés per la ciutat no tenia sentit, afirmant que “Tarragona no és Espanya”. Els manifestants han afegit que “es tracta d’un fet inapropiat, convertint-se en una nova agressió de l’Estat espanyol, cap a els catalans com a poble”. Per això han volgut mostrar el seu rebuig de forma pacifica, tot i que han assenyalat que els cossos de seguretat els “han estat damunt en tot moment”, tant els uniformats com els de paisà.
La protesta ha finalitzat sense cap incident.

Avui mateix, al pas de “La Vuelta” per Tortosa una quinzena de joves han mostrat el seu rebuig amb estelades i una pancarta amb el lema “Això no és Espanya,This is not Spain”. Aquest acte estava convocat per l’assemblea de Maulets del Baix Ebre.