Nota de premsa davant la detenció d'un militant independentista de Terrassa

dilluns, 10 d’agost del 2009

Avui dilluns 10 d'agost en Jaume S., militant d'Endavant (OSAN), ha estat detingut a les 12 del migdia per part d'agents de paisà del cos dels Mossos d'Esquadra. La detenció s'ha produït al seu domicili i en presència dels seus dos fills i la seva companya. En cap moment els agents del cos repressiu autonòmic han explicat el motiu de la detenció.

En Jaume S. és conegut al Vallès Occidental, al Garraf i al Baix Llobregat, pel seu compromís polític i social, pel qual ha pres part en organitzacions com la Candidatura d'Unitat Popular de Terrassa o entitats ecologistes. És per això que aquest mateix dilluns s'ha convocat una concentració de suport davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Vilanova i la Geltrú, lloc on ha estat traslladat a l'espera de passar a disposició judicial, fet que s'hauria de produir durant les properes hores.
Des d'Endavant entenem aquesta detenció com una agressió contra l'esquerra independentista, un atac que demostra el caràcter repressiu dels Mossos d'Esquadra, convertits en un instrument de l'Estat contra aquells que lluiten en defensa dels drets nacionals i socials dels Països Catalans.

Considerem igualment els seus caps polítics, membres del govern autonòmic, responsables d'aquesta actuació, i d'actuar una vegada més com a força de xoc col·laboracionista de la política repressiva de l'Estat contra els moviments populars catalans.

Per tot això, exigim la immediata posada en llibertat del nostre company i fem una crida a participar en les mobilitzacions de protesta que es convoquin.

Endavant, organització socialista d'alliberament nacional

Dilluns 10 d'agost de 2009