Vist per sentència el judici a tres manifestants del Primer de Maig

dimarts, 21 de juliol del 2009


El judici de faltes contra tres manifestants del Primer de Maig, inculpades per part de la patronal d’embrutar la façana i trencar un vidre de la seva seu, ha quedat vist per a sentència. La Guàrdia Urbana de Tarragona, cos policial que ha instruït el cas, ha al·legat que aquestes tres persones foren reconegudes visualment durant la manifestació gràcies als fitxers policials dels quals disposa. El fiscal ha reclamat 7 dies de treball en benefici de la comunitat per cadascun dels acusats i una multa per reparar els suposats danys d’uns 300 euros. La defensa ha demanat la lliure absolució.

Avui dilluns 20 de juliol a les 10 del mati, al Jutjat d’instrucció núm 1 de Tarragona s’ha celebrat el judici de faltes contra 3 activistes del Camp que es manifestaven el passat Primer de Maig pels carrers de Tarragona. Estan acusades de llençar pots de pintura a la façana de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, durant la realització de la manifestació anticapitalista.

La declaració de les encausades ha posat de relleu que tan sols un dels encausats va realitzar tal acció i que en cap moment es va trencar cap vidre, essent impossible per la reixa que el protegia. Totes les encausades han reiterat que no van ser identificades per cap membre de la Guàrdia Urbana o altres cossos policials durant o despres de la manifestació.

Així mateix, han estat constatades diverses imprecisions en l’atestat de la Guàrdia Urbana, així com greus contradiccions durant la vista oral feta als agents. Aquests han reconegut que al llarg de la manifestació es van realitzar fotografies i vídeo, però no ho han adjuntat com a prova, ja que no ho han considerat procedent.

L’advocat de la defensa ha aclarit que amb les acusacions de la Guàrdia Urbana de Tarragona i la CEPTA s’està menystenint el dret de manifestació i reunió al permetre que la suposada identificació visual per part dels agents compti com a prova contra les manifestants, utilitzant fitxers policials il·legals per obtenir les seves dades personals.

La sentència serà dictada en breu i notificada a les diferents parts. Les encausades han comptat amb el suport d'una vintena de persones, algunes de les quals desplaçades d’arreu del Camp. Des de les 10 del matí han mostrat la seva solidaritat a les portes dels Jutjats de Tarragona, han informat els vianants de la zona, i han rebut amb una forta ovació els encausats quan han aparegut a la porta de l'edifici en finalitzar la vista. Algunes de les concentrades les han acompanyat al judici com a públic.