Ocupada una seu bancària a Tarragona

divendres, 20 de febrer de 2009


Aquest divendres 20 de febrer, diverses organitzacions, així com la campanya "Que la crisi la paguin els rics", han convocat una jornada de mobilització i han fet una crida a organitzar i participar en un seguit d'accions descentralitzades.

Amb aquest mena d’accions es pretén denunciar les conseqüències de la crisi sobre la classe treballadora, i alhora d’assenyalar els culpables d’aquesta situació. A Tarragona, els col•lectius i organitzacions participants han volgut deixar clar que “ens oposem a pagar nosaltres la crisi que han provocat ells”. Els organitzadors acusen el govern espanyol de fer polítiques al servei dels més poderosos, donant ajudes econòmiques multimilionàries als bancs i caixes sense demanar res a canvi, mentre el mateix govern no mou un dit per evitar els comiats massius que s’estan produint arreu del país els darrers mesos. I mentre quasi un milió de treballadors pateixen atur avui als Països Catalans, “els governs suposadament d’esquerres mantenen les retallades socials, i segueixen privatitzant serveis socials, ensenyament i sanitat”.

A Tarragona, cap al migdia una cinquantena de persones s’han acostat a l’entitat bancària del BBVA a la Rambla Nova, un cop allí s’han encartellat dos paperògrafs a l’exterior i acte seguit s’ha entrat a les oficines. Un cop a dins, han repartit octavetes i cridat consignes contra les privatitzacions de serveis, especialment de la banca, fins que han arribat diversos cotxes de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’esquadra. L’acció s’ha pogut desenvolupar amb normalitat, i sense identificacions.